Rezultate intermediare ale proiectului Filantropia

antet color jpg

 

Asociaţia Filantropică „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” Baia Mare, derulează, împreună cu S.C. 3 ART S.R.L. Baia Mare, proiectul „FILANTROPIA”.

Obiectivul general al proiectului vizează facilitarea integrării pe piaţa muncii şi dezvoltarea profesională cu impact pe termen lung pentru 320 de persoane fără loc de muncă din regiunea nord-vest, cu accent pe şomerii de lungă durată, în termen de 12 luni, prin furnizarea serviciilor de informare, consiliere şi orientare privind cariera, formare profesională continuă, ateliere de lucru profesionale, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă.

Proiectul „FILANTROPIA” respectă principiul egalităţii de şanse, asigurând accesul tuturor categoriilor de persoane la activităţile desfăşurate, indiferent de gen, vârstă, etnie, religie, poziţie socială, dizabilitate etc.

Din rezultatele atinse până în prezent:

Până la data de 30 septembrie a.c., 165 de persoane (94 de femei şi 71 de bărbaţi) aparţinând grupului ţintă al proiectului au fost consiliate în carieră. Dintre acestea:
28 sunt persoane inactive;
37 sunt şomeri de lungă durată;
41 sunt şomeri tineri;
11 sunt şomeri;
17 sunt şomeri de lungă durată tineri;
23 sunt persoane aflate în căutarea unui loc de muncă;
8 sunt şomeri de peste 45 de ani.

De asemenea, 139 de persoane au absolvit programele de formare profesională oferite de către „FILANTROPIA”:
„Chelner” – iniţiere: 27 absolvenţi;
„Cofetar” – iniţiere: 28 absolvenţi;
„Manager proiect” – perfecţionare, 2 grupe: 56 absolvenţi;
„Agent vânzări” – specializare: 28 absolvenţi.

Pe parcursul lunii octombrie se deruleză cursurile: Confecţioner asamblor articole textile și Lucrător în comerț.

În perioada următoare se vor derula cursurile de „Tâmplar”, „Tăietor roci ornamentale”, „Brutar” şi „Lucrător instalator pentru constucţii”. De asemenea, se desfășoară activitatea în cadrul Atelierelor START, unde participanţii au la îndemână aparatură şi tehnică specifică domeniului de activitate pentru deprinderea experienţei practice.

Proiectul „FILANTROPIA”, demarat în data de 31 martie 2014, are o perioadă de implementare de 12 luni şi un buget total de 1.083.828,00 lei. Este co-finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară: 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenţie: 5.1. „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”.

Pentru înscrieri și informaţii suplimentare:
Asociaţia Filantropică „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul”
Bld. Republicii, nr. 8, Baia Mare, jud. Maramureş
Fodoruţ Vasile, Manager proiect – Tel.: 0362-739-505
E-mail: afsiim@yahoo.com

S.C. 3 ART S.R.L.
Str. Salcâmului, nr. 12A, Baia Mare, jud. Maramureş
Tel./ Fax: 0362-800-401
E-mail: office3art@yahoo.com

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns