Anul 2017 marcheaza debutul activitatilor gradinitei Sfantul Ierarh Iosif Marturisitorul

Sprijinirea educației copiilor care provin din medii și familii defavorizate a fost unul dintre dezideratele aparte avute în vedere de-a lungul anilor de Asociația Filantropică Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul. Țelul propus și activitățile care s-au concentrat pe atingerea acestuia s-au concretizat până în prezent în numeroase acțiuni desfășurate care au urmărit furnizarea unui sprijin pentru accesul la școală al copiilor care provin din familii defavorizate sau prevenirea abandonului școlar: proiecte educaționale desfășurate în parteneriat cu școlile din județ, proiecte culturale destinate elevilor finanțate de Consiliul Județean Maramureș, proiectele cu finanțare europeană – menționăm în special în acest sens proiectul Asistență educațională și educație remedială cu programe Școală după școală și educație de tip A doua șansă pentru prevenirea și corectarea abandonului școlar la elevi și diversificarea serviciilor pentru părinți/tutori în zone foste industrializate și în mediul rural, ID 151574, implementat în perioada 23.03.2015-15.12.2015 (Solicitant: Primăria Baia Mare – Serviciul Public de Asistență Socială Baia Mare, Parteneri: Asociația Sfântul Iosif, Primăria Cotnari, Fundația Speranță și Solidaritate Iași, Primăria Movileni, Liceul Hariclea Darclee Brăila), precum și activitățile de meditații gratuite organizate săptămânal în perioadele școlare.

Anul acesta, prin intermediul colaborării dintre Asociația OvidiuRo București, Grădinița cu Program Prelungit nr. 28 Baia Mare, Asociatia Filantropica Sfantul Ierarh Iosif Marturisitorul si Asociația Aramis Baia Mare, 34 de copii cu vârsta cuprinsă între 3-6 ani vor participa la acțiuni educaționale zilnice.

Activitățile sunt gratuite, durează 2 săptămâni și prezintă următoarele particularități: „Atelierele de Vară pot fi adaptate pentru copiii între 3 și 14 ani. Cu ajutorul unui set special de materiale Şotron compus dintr-o carte-caiet, hărți, magneți-planetă și materiale didactice, copiii explorează lumea care îi înconjoară, pornind de la propria identitate, până la comunitatea din care fac parte și mult mai departe, până la alte galaxii. Special create pentru programele de vară din comunitățile dezavantajate, Atelierele Șotron pun bazele unui nou model de învățare ce invită la explorare, investigare si discuții structurate, toate pentru a-i învăța pe copii să înțeleagă, să interpreteze și într-un final să «cucerească» lumea ce îi înconjoară” (http://www.ovid.ro/modul-educational-sotron/).

Pentru informatii suplimentare privind activitatile destinate copiilor: 0362-739505.

***

Vineri, 28.07,2017, a avut loc prima intalnire cu parintii copiilor participanti, destinata organizarii activitatilor. Sesiunea de lucru a marcat cunoasterea participantilor, discutii privind orarul si transportul participantilor, materialele de lucru utilizate si alte particularitati organizatorice.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns