POSTUL, DRUMETIE SPRE SARBATOARE

 

Primăvara duhovnicească a Postului Mare, care ne pregăteşte pentru sărbătoarea Paştelui, le-a oferit copiilor din parohia noastra o serie de activităţi deosebite care să vină în întâmpinarea nevoilor lor sufleteşti. În cadrul programului „Hristos împărtăşit copiilor”, desfăşurat la nivel naţional, în perioada postului, copiii şi-au petrecut o parte din timpul lor cercetând calităţile sufleteşti care ne pot face oameni mai buni. Biserica noastră a fost gazda unor astfel de zile duhovniceşti în care părinţi, profesori, preoţi şi voluntari au trăit alături de cei mici bucuria comuniunii cu Dumnezeu şi cu semenii. Trăind într-o societate care deseori ne provoacă înspre a ne înstrăina de virtuţi, impactul activităţilor derulate asupra celor mici a fost unul deosebit.

În întâlnirile desfăşurate, copiii au avut ocazia să se cunoască mai bine în drumul lor către Dumnezeu, să-şi pună întrebări, să înveţe şi să se implice activ în sprijinirea comunităţii din care fac parte. Dintre momentele care i-au impresionat pe copii, un loc aparte a fost implicarea lor în pregătirea mesei pentru persoanele nevoiaşe. Munca în echipă, conversaţia, jocul de rol, medicul… sufletesc, postul văzut ca o drumeţie, pregătirea pentru Spovedanie şi Împărtăşanie, toaca, pregătirea unei reţete de post au fost doar câteva dintre momentele care le-au adus celor mici bucuria unei noi întâlniri cu autenticitatea copilăriei şi a curăţiei sufleteşti.

Proiectul a fost structurat în patru activităţi mari care au cuprins numeroase subactivităţi. Dintre acestea menţionăm: Cina cea de Taină – prin post şi milostenie către Taina Sfintei Euharistii, A asculta din frică/pentru răsplată/din iubire, Medic… sufletesc, Postul – drumeţie spre sărbătoare, Conceperea unei reţete de post, Toaca – chemare la rugăciune.

„Din punctul meu de vedere, mi se par foarte utile astfel de activităţi. Ideea de a sta copiii la Biserică, de a discuta cu părintele, de a face mâncare e extraordinară. Eu sunt chiar foarte bucuroasă şi dacă s-ar găsi un program, eu cu drag o mai las pe Maria”, ne-a declarat una dintre mămici, Zamfira.

Impactul deosebit al proiectului le-a adus o bucurie şi părinţilor şi voluntarilor implicaţi, întrucât la finalul ultimei activităţi copilaşii au adus propuneri interesante pentru continuarea acestor activităţi, chiar dacă proiectul conceput iniţial s-a încheiat.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns