Prezentarea serviciului Adapost de noapte din cadrul Centrului Social Sfantul Iosif Marturisitorul

Serviciul social Adapost de noapte din cadrul Centrului Social Multifunctional Sfantul Ierarh Iosif Marturisitorul reprezinta un serviciu social fara personalitate juridica distincta, infiintat in anul 2010, care permite gazduirea pe timp de noapte pentru persoanele aflate in situatii sociale vulnerabile.

Prin intermediul acestui serviciu, Asociatia Filantropica Sfantul Ierarh Iosif Marturisitorul pune la dispozitia beneficiarilor de servicii sociale 7 camere cu 11 paturi, camere de baie pentru igiena proprie pentru gazduire pe timpul noptii pentru o perioada determinata de timp.

Pentru a beneficia de serviciul Adăpost de noapte din cadrul Centrului Social Multifuncțional Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul, persoanele aflate în nevoie trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– Să fie persoană fără adăpost  cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani;

– Să se afle într-o situație de vulnerabilitate socială;

– Să fie apt să respecte regulamentul de organizare și funcționare al serviciului social Adăpost de noapte din cadrul Centrului Social Multifuncțional Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul;

Contributia beneficiarilor pentru aceste servicii este 1 leu/noapte sau 0 lei in cazul absentei veniturilor, venituri destinate acoperirii cel putin partiale a costurilor cu incalzirea, apa calda, electricitate etc.

Modalitatea de accesare a serviciului presupune parcurgerea urmatorilor pasi:

– Informarea unui angajat al organizației cu privire la nevoia de a beneficia de serviciile adăpostului de noapte;

– Completarea unei cereri (birou asistență socială);

– Prezentarea următoarelor documente necesare: copie buletin, adeverință medicală (lipsă boli infecțioase), adeverință de venituri, declarație că nu deține locuință personală sau cu chirie;

– Realizarea anchetei sociale (prin discuții asistentul social – birou asistență socială);

Decizia de admitere/respingere pentru găzduirea în Adăpost – este luată de Președintele Asociației, alături de supraveghetorul Adăpostului de noapte, administrator și asistent social prin analiza îndeplinirii criteriilor de eligibilitate.

Persoanele care beneficiaza de serviciul Adapost de noapte primesc si servicii cantina sociala. De asemenea, in functie de nevoile intampinate, pot beneficia de servicii de consiliere sociala si/sau psihologica, acompaniere pentru intocmire acte personale, sprijin pentru gasirea unui loc de munca.

Pana in anul 2017, cele 11 locuri disponibile au gazduit 49 de persoane aflate in situatii sociale vulnerabile, fiecare dintre acestea cu o perioada de gazduire cuprinsa intre 1-6 luni (perioada medie sedere/beneficiar) sau 2 ani si 10 luni (maxim inregistrat/beneficiar), in functie de gravitatea sociala a cazului si de capacitatea beneficiarilor de a respecta Regulamentul de Organizare si Functionare al Serviciului Adapost de noapte.

Pentru informatii suplimentare: 0362-739505.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns