Activitatea Parohiei Ortodoxe Sf. Ier. Iosif Marturisitorul si a Asociaţiei Filantropice „Sf. Ier. Iosif Mărturisitorul” pe anul 2010

Activitatea Social Filantropica a Parohiei  Ortodoxa Sf. Ier. Iosif Marturisitorul, are în anul 2010 următoarele componente:

 1. Activitatea de asistenţă socială cu caracter filantropic, constând în acordarea de suport material beneficiarilor de servicii sociale  care se materializează prin acordare de donatii: îmbrăcăminte, lenjerie, încălţăminte, 5.800 de kilograme in valoare de 43.500 lei.
 2. Donatii constand in 350 de pachete cu alimente şi dulciuri, in valoare de 8,532 lei. au fost distribuite cu ocazia Sărbătorilor Sf. Paşti în cadrul acţiunii „Un Paşte Fericit pentru fiecare”, de Sf. Nicolae, Craciun si Anul Nou.
 3. Activităţi de asistenta socio medicală care consta in ajutoare si donatii pentru cazurile medicale  care au necesitat interventii chirurgicale urgente, in valoare de 4.850 lei.
 4. Oferirea unei mese calde în fiecare duminică unui număr de 100 de cazuri sociale si apartinatorilor acestora, care nu au posibilitatea sa-si asigure o alimentaţie corespunzătoare in valoare de 22.500 lei.
 5. Cu ocazia unor sarbatori de peste an pe langa masa calda s-au mai acordat si 400 de pachete alimentare in valoare de 8.000,00 lei
 6. Deasemenea Parohia  Ortodoxa Sf. Ier. Iosif Marturisitorul si-a adus un aport financiar la intabularea Centrului Social Multifunctional pe parohie, si AFSIIM insumand 7000 lei, cheltuieli achizitionare si instalare paratraznet de protectie pentru Centrului Social Multifunctional in valoare de 3.500 lei, cheltuieli intocmire proiect extindere bloc alimentar 5000 lei, cheltuieli cu salariile pentru asistentul social de la parohie Bota Cosmin, inumand 4.800 lei.
 7. Tot din fondurile parohiei s-a contribuit la plata chiriei pentru un elev cu o situatie financiara precara insumand 2.400 lei.
 8. Activităţi de instruire/formare prin realizarea unui Cerc de pictura pe teme religioase pentru un numar de 30 de copii, in cadrul programului „Hristos Impartasit copiilor”

Pe langa activitatile enumerate mai sus Parohia  Ortodoxa Sf. Ier. Iosif Marturisitorul a mai desfasurat si alte activitati sociale prin intermediul Asociaţiei Filantropice „Sf. Ier. Iosif Mărturisitorul” care au constat in:

Acordarea unui numar de 186 de pachete alimentare si cu imbracaminte insumand 9.312,88 lei si de asemenea ajutoare umanitare in valoare de  lei pentru beneficiarii aflati in risc de excluziune sociala.

Parohia  Ortodoxa Sf. Ier. Iosif Marturisitorul si  Asociaţia Filantropica „Sf. Ier. Iosif Mărturisitorul” dispun si de  Centrul Social Multifunctional care a fost construit in anii precedenti.

Centrul Social Multifunctional dispune de urmatoarea compartimentare in care se indeplinesc urmatoarele functiunii:

a).La demisol exista:

-bloc alimentar, sala multifunctionala(inclusiv sala de mese), centrala termica, in cadrul caruia se gateste si se serveste masa in fiecare duminica pentru un numar de 100 de beneficiari si apartinatorii acestora.

b). La parter exista:

– sala de consiliere de grup, cabinet medical pentru educatie sanitara si asistenta medicala, cabinet stomatologic in care medici specialişti vor asigura servicii medicale pe baza de voluntariat, atelier de croitorie, grupuri sanitare, sala de consiliere individuala care indeplineste si functia de birou si incaperi de asteptare si de circulatie.

c). La etajul I exista:

– 3 dormitoare a cate 2 paturi, spatii de circulatie, grupuri sanitare cu dusuri si birou pentru personalul administrativ, prevazut cu baie.

d). La mansarda au fost concepute:

– 4 dormitoare a cate 2 paturi si 2 dormitoare cu un pat, grupuri sanitare cu dusuri si holuri de circulatie. Incaperile de la etajul unu si de la mansarda deservesc si urmeaza sa deserveasca un numar de 16 beneficiarii Centrului de Primire in Regim de Urgenta care nu dispun de o locuinta.

Incaperile sunt dotate provizoriu si functioneaza la o capacitate medie de lucru, dar in cel mai scurt timp se urmareste dotarea lor integrala care sa permita functionarea lor la capacitate maxima.

8. In cadrul Centrului Social Multifunctional pe parcursul anului 2010 au functionat 2 servicii sociale acreditate:

– Serviciul social de informare, consiliere, consiliere spirituală care desfasoara urmatoarele activitati: activităţi de informare despre drepturi şi obligatiile sociale, măsuri şi acţiuni de conştientizare şi sensibilizare socială, măsuri şi acţiuni de sprijin în vederea menţinerii în comunitate a persoanelor în dificultate, orice alte măsuri şi acţiuni care au drept scop prevenirea sau limitarea unor situaţii de dificultate ori vulnerabilitate, care pot duce la marginalizare sau excluziune socială pentru un numar de:

–  26 de persoane  vârstnice ( la limita sărăciei, fără mijloace de susţinere, persoane singure bolnave);

– 22 familii monoparentale (cu câte 2- 3 copii, cu venituri insuficiente pentru acoperirea nevoilor minime necesare pentru un trai decent);

– 25 de familii aflate în dificultate ( familii cu copii,  fără surse de venit, marginalizate social  şi care se  află în situaţii de izolare);

– 14 persoane cu dizabilităţi ( aflate in situaţii de dependenta sau / si la limita sărăciei, cu patologie cronică, bolnavi dependenţi de tratament).

–   Centrul de primire în regim de urgenţă „Sfântul Iosif”, primire şi găzduire  temporară pentru persoanele aflate în dificultate care desfasoara urmatoarele activitati: primire şi găzduire temporară, suport emoţional şi după caz consiliere psihologică, informare şi orientare pentru un numar de 3 beneficiari provenind din randul persoanelor fara adapost.

In anul 2010 Asociatia Filantropica Sfantul Ierarh Iosif Marturisitorul a obtinut finantarea a trei proiecte, unul din domeniul social si doua din domeniul cultural:

 1. Centrul de Consiliere si Sprijin pentru Parinti si Copii, finantat de catre SPAS Baia Mare. Cheltuielile necesare implementarii acestui proiect se ridica la suma de  16.600,00 lei.
 2. „Prietenii Curcubeului”, finantat de catre Consiliul Judetean Maramures.Cheltuielile necesare implementarii acestui proiect se ridica la suma de  11.100,00 lei.
 3. „Tinerii Pictori”, finantat de catre Consiliul Local si Primaria Municipiului Baia Mare. Cheltuielile necesare implementarii acestui proiect se ridica la suma de  10.859,00 lei.

Cheltuieli cu salariile asistentului social, Sopco Andrei si al administratorului, Popaila Petre, angajati ai AFSIIM,  insumand 30.000 lei

 TOTALUL GENERAL AL DONAŢIILOR PAROHIEI: 110.082 lei

din care :

–  ajutor social  60.032 lei

– ajutor umanitar 7.250 lei

 – ajutor cantină 22.500 lei

   –  alte cheltuieli:20.300 lei

TOTALUL GENERAL AL DONAŢIILOR ASOCIATIEI: 77.871 lei

din care :

–  ajutor social  9.312 lei

      – alte cheltuieli 30.000 lei

                    

TOTAL FINANTARE PROIECTE  ASOCIATIE

– cheltuieli proiecte: 38.559 lei

TOTAL CHELTUIELI GENERALE :   187.953 lei

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns