Raportul Activității de Asistență Socială al Asociației Filantropice Sf. Ierarh Iosif Mărturisitorul pe Anul 2008

Activitatea de asistenţă socială al Asociaţiei Filantropice „Sf. Ier. Iosif Mărturisitorul”, are în anul 2008 următoarele componente:

  1. Activitatea de asistenţă socială cu caracter special a Asociaţiei Filantropice, constând în oferirea de suport material beneficiarilor de servicii sociale  care se materializează prin acordare de pachete cu alimente şi dulciuri, îmbrăcăminte, lenjerie, încălţăminte, pentru familiile aflate în dificultate, în valoare totală de 5042 lei, din care un număr de 54 pachete cu alimente în valoare de 4857 lei, au fost distribuite cu ocazia Sărbătorilor Sf. Paşti în cadrul acţiunii „Un Paşte Fericit pentru fiecare”, Sfantul Nicolae, Craciun si Anul Nou.
  2. Activităţi de asistare socio medicală, prin care în urma anchetelor sociale efectuate s-a efectuat cumpărarea şi distribuirea de medicamente bolnavilor cronici, pe bază de reţetă de la medicul de familie şi/sau specialist, care se confruntă cu probleme grave de sănătate prezentând risc crescut  d.p.v. medical.
  3. Activităţi sociale care constau în prestarea unor servicii sociale cu caracter primar  (informare şi consiliere asupra dreptur­ilor şi serviciilor sociale asigurate de Asociaţia Filantropica „Sf. Ier. Iosif Mărturisitorul”şi de alte instituţii; mediere; con­siliere socială respectiv asistenţă şi suport, sprijin în îmbunătăţirea igienei personale, sprijin material în limita posibilităţilor constând in alimente, materiale igienico-sanitare, îmbrăcăminte şi rechizite şcolare, acordate de către asistentul social al asociatiei, persoanelor vârstnice, familiilor monoparentale,familiilor aflate in situatie de dificultate si persoanelor cu dizabilitati, care se află în imposibilitatea satisfacerii unor activităţi instrumentale şi de bază,  necesare satisfacerii nevoilor de zi cu zi.
  4. Activităţi de servire a mesei, prestate prin cantina  asociatiei şi care constă în ; oferirea unei mese calde în fiecare duminică unui număr de 50 de beneficiari, care nu au posibilitatea unei alimentaţii corespunzătoare, în valoare de 300 lei. O parte din cheltuieli au fost suportate de către asociatie – contravaloarea a 5 mese în valoare de 1500 lei.
  5. Activităţi de donaţie pentru sinistraţi din zonele afectate de calamităţile naturale (inundaţiile din luna iulie 2008) care au constat în donaţii de alimente, haine, lenjerii , beneficiarii fiind sinistraţii parohiilor Petrova şi Crăciuneşti; a căror valoare se ridică la 50869 lei din care alimente în valoare 3829 lei.
  6. Activităţi de construcţii desfăşurate la Centru Social  al asociaţiei, constând în  efectuarea lucrărilor de construcţie a mansardei, lucrărilor de finisare  la sala de mese a cantinei centrului , şi finalizarea lucrărilor la acoperiş, în valoare totală de 30.000 lei .
  7. Activităţi de instruire/formare prin realizarea unei tabere de religie şi creaţie literară ortodoxă „ Sfântul Ier. Iosif Mărturisitorul” pentru elevii din clasele I-VIII, activităţi care au reunit elevi de la toate şcolile din municipiul Baia Mare. Aceste activităţi s-au desfăşurat sub egida Asociaţiei Filantropice Sf. Ier. Iosif Mărturisitorul, plafonul de cheltuieli fiind în sumă de 21 200 lei.

 

TOTALUL GENERAL AL DONAŢIILOR: 56 024 lei

 din care :

– ajutor social 4857

– ajutor cantină 1500

– ajutor sinistraţi 50869

                          

TOTAL CHELTUIELI AMENAJATRE/CONSTRUCŢII CENTRU SOCIAL MULTIFUNCŢIONAL : 30.000 lei

 

TOTAL CHELTUIELI GENERALE :   133 424 lei

SITUAŢIA DONAŢIILOR EFECTUATE ÎN 2008 DE PAROHIA SFÂNTUL IER. IOSIF MĂRTURISITORUL PENTRU  SINISTRAŢII DIN PAROHIILE JUDEŢULUI MARAMUREŞ

 În urma calamităţilor naturale din luna iulie 2008 parohiile Vişeu – Valea Râului, Poienile de sub Munte –  Petrova şi Crăciuneşti, au fost afectate de inundaţii, fapt pentru care asociaţia şi parohia noastră în semn de solidaritate creştină au trimis ajutoare umanitare constând în alimente, haine, lenjerie după cum urmează:

–         act de donaţie 115/01.08.08 la parohia Vişeu – Valea Râului alimente în valoare de 1610 lei;

–         act de donaţie 200/01.08.08 la parohia Vişeu – V. Râului îmbrăcăminte în val. de 5 540 lei şi alimente în valoare de 163 lei;

–         act de donaţie 201/01.08.08 la parohia Petrova alimente (ulei, zahăr,orez, făină ) în valoare de 511 lei, îmbrăcăminte în valoare de 302 lei;

–         act de donaţie 202/02.08.08 la parohia Poienile de sub Munte, alimente ( făină, făină de mălai, ulei orez, zahăr) în valoare de 861 lei, şi îmbrăcăminte în valoare 6000 lei;

–         act de donaţie 207/04.08.08 la parohia Poienile de sub Munte alimente în valoare 684 lei, îmbrăcăminte în valoare de 7500 lei;

 CENTRALIZATORUL

 Donaţiile efectuate de parohia  Sf. Ier. Iosif Măturisitorul pentru sinistraţi

– TOTAL ALIMENTE  donaţie                          3 829

– TOTAL ÎMBRĂCĂMINTE                              20 342

                                                                            24 171  lei

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns