Comunicat de presa – rezultatele Conferintei de lansare a proiectului FILANTROPIA

Asociatia Filantropica „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” Baia Mare, beneficiar al proiectului

„FILANTROPIA”, împreună cu partenerul S.C. 3 ART S.R.L. Baia Mare anunta

REZULTATELE CONFERINTEI DE LANSARE A PROIECTULUI „FILANTROPIA”

care a avut loc in data de 23.04.2014, ora 12:30,

la sediul beneficiarului, din Bulevardul Republicii, nr. 8, Baia Mare, Maramures

Obiectivul general al proiectului „FILANTROPIA” este „Facilitarea integrării pe piaţa muncii şi dezvoltarea profesională cu impact pe termen lung pentru 320 de persoane fără loc de muncă din regiunea nord-vest, cu accent pe şomerii de lungă durată, în termen de 12 luni, prin furnizarea serviciilor de informare, consiliere şi orientare privind cariera, formare profesională continua, ateliere de lucru profesionale, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă.”

La evenimentul de lansare au participat membrii echipei de proiect din partea beneficiarului şi ai partenerului, reprezentanţi ai instituţiilor publice locale, ONG-urilor şi mass-media, dar şi publicul larg, persoane interesate, care ar putea face parte din grupul ţintă al proiectului. Numărul total al participanţilor a fost 111.

Manifestarea a fost deschisă de managerul de proiect, Vasile Fodoruţ, care a vorbit despre contextul mai larg al implementării proiectului Filantropia în societatea actuală, subliniind importanţa modului de a ajuta oamenii prin a-i învăţa să se ajute. S-au atins şi puncte referitoare la activităţile din cadrul proiectului şi s-a descris grupul ţintă care va beneficia gratuit, de acestea, în cadrul proiectului.

A urmat cuvântul reprezentantului partenerului, doamna Pobozsnyi Angela-Elisabeta, care a vorbit despre traseul parcurs de la conturarea ideii proiecului „FILANTROPIA”, la materializarea acesteia, urmând ulterior prezentarea activităţilor proiectului, cu accent pe formarea profesională, fiind analizate domeniile de formare profesională,precum şi cerinţa existentă pe piaţa muncii pentru ocupaţiile amintite.

Încheierea i-a aparţinut domnului Augustin Vasile, Vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, care a salutat ideea proiectului şi a subliniat impactul pe care-l va avea proiectul asupra pieţei locale a muncii.

Proiectul „FILANTROPIA”, demarat în data de 31 martie 2014, are o perioadă de implementare de 12 luni şi un buget total de 1.083.828,00 lei. Este co-finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară: 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenţie: 5.1. „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”.

Contact:

Fodoruţ Vasile

Asociaţia Filantropică „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul”

Bld. Republicii, nr. 8, Baia Mare, jud. Maramureş

Tel.: 0747.776.078