Activitatea Parohiei Ortodoxe Sf. Ier. Iosif Marturisitorul si a Asociaţiei Filantropice „Sf. Ier. Iosif Mărturisitorul” pe anul 2011

Activitatea Social Filantropica a Parohiei  Ortodoxa Sf. Ier. Iosif Marturisitorul, are în anul 2011 următoarele componente:

 1. Activitatea de asistenţă socială cu caracter filantropic, constând în acordarea de suport material beneficiarilor de servicii sociale  care se materializează prin acordare de donatii: îmbrăcăminte, lenjerie, încălţăminte, 2.300 de kilograme in valoare de 16.100 lei.
 2. Donatii constand in 450 de pachete cu alimente şi dulciuri, in valoare de 9,214 lei. au fost distribuite cu ocazia Sărbătorilor Sf. Paşti în cadrul acţiunii „Un Paşte Fericit pentru fiecare”, de Sf. Nicolae, Craciun si Anul Nou.
 3. Activităţi de asistenta socio medicală care consta in ajutoare si donatii pentru cazurile medicale  care au necesitat interventii chirurgicale urgente, in valoare de 2.130 lei.
 4. Oferirea unei mese calde în fiecare duminică unui număr de 100 de cazuri sociale si apartinatorilor acestora, care nu au posibilitatea sa-si asigure o alimentaţie corespunzătoare in valoare de 27.000,00 lei.
 5. Cu ocazia unor sarbatori de peste an pe langa masa calda s-au mai acordat si 300 de pachete alimentare in valoare de 5.000,00 lei
 6. Deasemenea Parohia  Ortodoxa Sf. Ier. Iosif Marturisitorul a intreprins cheltuieli cu salariul pentru asistentul social de la parohie, insumand 4.800 lei.
 7. Tot din fondurile parohiei s-a contribuit la plata chiriei pentru o familie cu o situatie financiara precara insumand 1.900 lei.
 8. Activităţi de instruire/formare prin realizarea unui Cerc de pictura pe teme religioase pentru un numar de aproximativ 25 de copii, in cadrul programului „Hristos Impartasit copiilor”

Pe langa activitatile enumerate mai sus Parohia  Ortodoxa Sf. Ier. Iosif Marturisitorul a mai desfasurat si alte activitati sociale prin intermediul Asociaţiei Filantropice „Sf. Ier. Iosif Mărturisitorul” care au constat in:

 1. Acordarea unui numar de 371 de pachete alimentare si cu imbracaminte insumand 11.905,32 lei si de asemenea ajutoare umanitare in valoare de  lei pentru beneficiarii aflati in risc de excluziune sociala.

Parohia  Ortodoxa Sf. Ier. Iosif Marturisitorul si  Asociaţia Filantropica „Sf. Ier. Iosif Mărturisitorul” dispun si de  Centrul Social Multifunctional care a fost construit in anii precedenti.

Centrul Social Multifunctional dispune de urmatoarea compartimentare in care se indeplinesc urmatoarele functiunii:

a).La demisol exista:

-bloc alimentar, sala multifunctionala(inclusiv sala de mese), centrala termica, in cadrul caruia se gateste si se serveste masa in fiecare duminica pentru un numar de 100 de beneficiari si apartinatorii acestora.

b). La parter exista:

– sala de consiliere de grup, cabinet medical pentru educatie sanitara si asistenta medicala, cabinet stomatologic in care medici specialişti vor asigura servicii medicale pe baza de voluntariat, atelier de croitorie, grupuri sanitare, sala de consiliere individuala care indeplineste si functia de birou si incaperi de asteptare si de circulatie.

c). La etajul I exista:

– 3 dormitoare a cate 2 paturi, spatii de circulatie, grupuri sanitare cu dusuri si birou pentru personalul administrativ, prevazut cu baie.

d). La mansarda au fost concepute:

– 4 dormitoare a cate 2 paturi si 2 dormitoare cu un pat, grupuri sanitare cu dusuri si holuri de circulatie. Incaperile de la etajul unu si de la mansarda deservesc si urmeaza sa deserveasca un numar de 16 beneficiarii Centrului de Primire in Regim de Urgenta care nu dispun de o locuinta.

Incaperile sunt dotate provizoriu si functioneaza la o capacitate medie de lucru, dar in cel mai scurt timp se urmareste dotarea lor integrala care sa permita functionarea lor la capacitate maxima.

8. In cadrul Centrului Social Multifunctional pe parcursul anului 2011 au functionat 2 servicii sociale acreditate:

– Serviciul social de informare, consiliere, consiliere spirituală care desfasoara urmatoarele activitati: activităţi de informare despre drepturi şi obligatiile sociale, măsuri şi acţiuni de conştientizare şi sensibilizare socială, măsuri şi acţiuni de sprijin în vederea menţinerii în comunitate a persoanelor în dificultate, orice alte măsuri şi acţiuni care au drept scop prevenirea sau limitarea unor situaţii de dificultate ori vulnerabilitate, care pot duce la marginalizare sau excluziune socială pentru un numar de:

–  21 de persoane  vârstnice ( la limita sărăciei, fără mijloace de susţinere, persoane singure bolnave);

– 19 familii monoparentale (cu câte 2- 3 copii, cu venituri insuficiente pentru acoperirea nevoilor minime necesare pentru un trai decent);

– 24 de familii aflate în dificultate ( familii cu copii,  fără surse de venit, marginalizate social  şi care se  află în situaţii de izolare);

– 14 persoane cu dizabilităţi ( aflate in situaţii de dependenta sau / si la limita sărăciei, cu patologie cronică, bolnavi dependenţi de tratament).

–          Centrul de primire în regim de urgenţă „ Sfântul Iosif ”, primire şi găzduire  temporară pentru persoanele aflate în dificultate care desfasoara urmatoarele activitati: primire şi găzduire temporară, suport emoţional şi după caz consiliere psihologică, informare şi orientare pentru un numar de 5 beneficiari provenind din randul persoanelor fara adapost.

In anul 2011 Asociatia Filantropica Sfantul Ierarh Iosif Marturisitorul a obtinut finantarea a trei proiecte, doua din domeniul social si unul din domeniul cultural:

 1. “Pregatit sa fiu parinte”, finantat de catre SPAS Baia Mare. Cheltuielile necesare implementarii acestui proiect se ridica la suma de  18.000,00 lei.
 2. „Tabara de Pictura Frumusetile Maramuresului”, finantat de catre Consiliul Judetean Maramures.Cheltuielile necesare implementarii acestui proiect se ridica la suma de  7.778,00 lei.
 3. „O mana intinsa catre tineri” presupune crearea unui centru de resurse si servicii specializate a carui obiectiv este creşterea gradului de incluziune sociala si integrare sociala  a tinerilor fara adapost si a tinerilor care parasesc sistemul de protectie a copilului din orasul Baia Mare.Proiectul este finantat de catre SPAS Baia Mare, iar cheltuielile necesare implementarii acestui proiect se ridica la suma de  30.000,00 lei.

Cheltuieli cu salariile asistentului social si al administratorului, angajati ai AFSIIM,  insumand 39.000 lei

TOTALUL GENERAL AL DONAŢIILOR PAROHIEI: 66.144 lei

 din care :

–  ajutor social  30.314 lei

    – ajutor umanitar 4.030 lei

   – ajutor cantină 27.000 lei

   –  alte cheltuieli:4.800 lei

TOTALUL GENERAL AL DONAŢIILOR ASOCIATIEI: 51.000 lei

 din care :

–  ajutor social  11.905,32 lei

      – alte cheltuieli 39.000 lei          

TOTAL FINANTARE PROIECTE  ASOCIATIE

– cheltuieli proiecte: 25.778 lei

 

TOTAL CHELTUIELI GENERALE :   172.922 lei

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns