Activitatea Parohiei Ortodoxe Sf. Ier. Iosif Mărturisitorul și a Asociaţiei Filantropice „Sf. Ier. Iosif Mărturisitorul” pe anul 2009

Activitatea Social Filantropica a Parohiei  Ortodoxa Sf. Ier.

Iosif Marturisitorul, are în anul 2009 următoarele componente:

  1. Activitatea de asistenţă socială cu caracter filantropic, constând în acordarea de suport material beneficiarilor de servicii sociale  care se materializează prin acordare de donatii: îmbrăcăminte, lenjerie, încălţăminte, 2139 de kilograme in valoare de 14.973 lei.
  2. Donatii constand in 43 de pachete cu alimente şi dulciuri, in valoare de 1,532 lei. au fost distribuite cu ocazia Sărbătorilor Sf. Paşti în cadrul acţiunii „Un Paşte Fericit pentru fiecare”, de Sf. Nicolae, Craciun si Anul Nou.
  3. Activităţi de asistenta socio medicală care consta in ajutoare si donatii pentru cazurile medicale  care au necesitat interventii chirurgicale urgente, in valoare de 3.340 lei.
  4. Oferirea unei mese calde în fiecare duminică unui număr de 100 de cazuri sociale si apartinatorilor acestora, care nu au posibilitatea sa-si asigure o alimentaţie corespunzătoare in valoare de 11.343 lei.
  5. Deasemenea Parohia  Ortodoxa Sf. Ier. Iosif Marturisitorul si-a adus un aport financiar la constructia Centrului Social Multifunctional insumand 43.113 lei.
  6. Activităţi de instruire/formare prin realizarea unui Cerc de pictura pe teme religioase pentru un numar de 25 de copii, in cadrul programului „Hristos Impartasit copiilor”

Pe langa activitatile enumerate mai sus Parohia  Ortodoxa Sf. Ier. Iosif Marturisitorul a mai desfasurat si alte activitati sociale prin intermediul Asociaţiei Filantropice „Sf. Ier. Iosif Mărturisitorul” care au constat in:

Acordarea unui numar de 150 de pachete alimentare insumand  5495 lei si de asemenea ajutoare umanitare in valoare de 1895 lei pentru beneficiarii aflati in risc de excluziune sociala.

Pe parcursul anului 2009 s-au finalizat lucrarile de constructie si finisare la Centrul Social Multifunctional, lucrarile fiind realizate cu sprijinul financiar de 7.283 lei din partea  Asociaţiei Filantropice „Sf. Ier. Iosif Mărturisitorul”, 43.113 lei din partea Parohiei  Ortodoxa Sf. Ier. Iosif Marturisitorul, restul provenind dintr-o finantare de la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.

Centrul Social Multifunctional dispune de urmatoarea compartimentare in care se indeplinesc urmatoarele functiunii:

a).La demisol exista:

-bloc alimentar, sala multifunctionala(inclusiv sala de mese), centrala termica, in cadrul caruia se gateste si se srveste masa in fiecare duminica pentru un numar de 100 de beneficiari si apartinatorii acestora.

b). La parter exista:

– sala de consiliere de grup, cabinet medical pentru educatie sanitara si asistenta medicala, cabinet stomatologic in care medici specialişti vor asigura servicii medicale pe baza de voluntariat, atelier de croitorie, grupuri sanitare, sala de consiliere individuala care indeplineste si functia de birou si incaperi de asteptare si de circulatie.

c). La etajul I exista:

– 3 dormitoare a cate 2 paturi, spatii de circulatie, grupuri sanitare cu dusuri si birou pentru personalul administrativ, prevazut cu baie.

d). La mansarda au fost concepute:

– 4 dormitoare a cate 2 paturi si 2 dormitoare cu un pat, grupuri sanitare cu dusuri si holuri de circulatie. Incaperile de la etajul unu si de la mansarda deservesc si urmeaza sa deserveasca un numar de 16 beneficiarii Centrului de Primire in Regim de Urgenta care nu dispun de o locuinta.

Incaperile sunt dotate provizoriu si functioneaza la o capacitate medie de lucru, dar in cel mai scurt timp se urmareste dotarea lor integrala care sa permita functionarea lor la capacitate maxima.

8. In cadrul Centrului Social Multifunctional in acest moment    conceputefunctioneaza 2 servicii sociale acreditate:

– Serviciul social de informare, consiliere, consiliere spirituală care desfasoara urmatoarele activitati: activităţi de informare despre drepturi şi obligatiile sociale, măsuri şi acţiuni de conştientizare şi sensibilizare socială, măsuri şi acţiuni de sprijin în vederea menţinerii în comunitate a persoanelor în dificultate, orice alte măsuri şi acţiuni care au drept scop prevenirea sau limitarea unor situaţii de dificultate ori vulnerabilitate, care pot duce la marginalizare sau excluziune socială pentru un numar de:

–  25 de persoane  vârstnice ( la limita sărăciei, fără mijloace de susţinere, persoane singure bolnave);

– 26 familii monoparentale (cu câte 2- 3 copii, cu venituri insuficiente pentru acoperirea nevoilor minime necesare pentru un trai decent);

– 27 de familii aflate în dificultate ( familii cu copii,  fără surse de venit, marginalizate social  şi care se  află în situaţii de izolare);

– 12 persoane cu dizabilităţi ( aflate in situaţii de dependenta sau / si la limita sărăciei, cu patologie cronică, bolnavi dependenţi de tratament).

 

–  Centrul de primire în regim de urgenţă „Sfântul Iosif”, primire şi găzduire  temporară pentru persoanele aflate în dificultate care desfasoara urmatoarele activitati: primire şi găzduire temporară, suport emoţional şi după caz consiliere psihologică, informare şi orientare pentru un numar de 2 beneficiari provenind din randul persoanelor fara adapost.

TOTALUL GENERAL AL DONAŢIILOR: 23.605 lei

 

 din care :  –    ajutor social  7.027lei

–         ajutor umanitar 5.235 lei

–         ajutor cantină 11.343 lei

                          

TOTAL CHELTUIELI AMENAJATRE/CONSTRUCŢII CENTRU SOCIAL MULTIFUNCŢIONAL : 50.396 lei

 TOTAL CHELTUIELI GENERALE :   74.001 lei

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns