Acțiune umanitară

         In data de 31 Mai, la porțile Catedralei Episcopale din Baia Mare și-a găsit finalitatea o etapa importantă a acțiunii umanitare începute acum mai bine de o lună, odată cu sosirea generatorului de electricitate care va ajunge, la finalul săptămânii, la Spitalul de Oncologie din Ivano-Frankivsk (Ucraina).

         Spitalul de Oncologie se află în proximitatea imediată unui obiectiv țintit de bombardamente, Aeroportul din Ivano-Frankivsk, fiind astfel supus unui risc capital. Trecând prin frecvente perioade fără energie electrică, în ultima lună, spitalul va folosi generatorul de electricitate pentru a alimenta saloanele cu aparatura necesară pacienților oncologici, respectiv sistemelor frigorifice necesare pentru păstrarea medicamentelor ce sunt distribuite în intreaga țară.

        Inițiativa pornită de la Colegiul Național “Vasile Lucaciu” din Baia Mare (prin Prof. Carmen Matiaș) și Asociația de Părinți a Colegiului Național “Vasile Lucaciu” (prin Libotean Ionela) a adus alături Departamentul Social-Filantropic al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului, prin Asociația Filantropica “Sf. Ierarh Iosif Mărturisitorul”, Asociația “Filantropia Maramureșeană”, respectiv organizațiile Asociația “Centrul de Inovare și Dezvoltare Durabilă Nord-Vest”, respectiv Asociația “Standarde pentru Baia Mare”.

      In urma colectelor realizate s-au strâns aproximativ 52.000 lei pentru acest generator, care va ajunge la destinație în câteva zile. 

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns