contact
BISERICA SI ASOCIATIA FILANTROPICA SF. IOSIF MARTURISITORUL
twitter
rss feed
blog entries
log in

28 sept.

Carte de rugăciuni şi laude bisericeşti


A 3-a ediție a cărții de rugăciuni, aduce îmbunătățiri ca: textul şi cuprinsul a fost îmbogăţit şi corectat.

Acum cartea se numește “Carte de rugăciuni şi Laude bisericeşti” întrucât, pe lângă îmbunătățirea textului, au fost adăugați toți psalmii pe care Ceaslovul îi folosește în laudele bisericești, precum și alți psalmi aleși – toţi după noua traducere athonită a Psaltirii.
Mai mult decât atât, cartea este tipărită în două culori (neagră și rosie), are coperți tari (cartonate) și are două semne de carte.

Riscul iubirii.
Despre buna întrebuințare spirituală
a obișnuitului


Riscul iubirii este o carte în căutarea înțelepciunii, care se poate găsi în cele mai neașteptate locuri și are forme surprinzătoare. Părinții deșertului și povestirile hasidice, sfinții vechi și scriitorii contemporani sunt repere în căutarea frumuseții și a adevărului risipite în lume.

Prietenul nostru, Sfantul Vasile de la Ostrog


„Vreau sa am noroc in viata…”„Sper sa am un destin cat mai fericit…” „Imi doresc ca soarta sa fie de partea mea…” Astfel de afirmatii auzim des in jurul nostru. De fapt, noroc si soarta nu exista. Viitorul il alegem noi, prin modul in care traim in fiecare zi. Cred ca, daca ne imprietenim cu sfintii, daca traim acoperiti de binecuvantarea lor, viata noastra va fi altfel.

Sfantul Vasile al Ostrogului este unul dintre marii sfinti facatori de minuni. Cartea aceasta vorbeste despre unele dintre ele. Una dintre cele mai izbitoare este cea despre ajutorul dat senatorului american William Barr, care nu stia nimic nici de manastirea din Ostrog si nici de Sfantul Vasile.
Am nadejdea ca veti intelege de ce cartea are acest titlu. Poate ca Sfantul Vasile inca nu va este prieten. Sau poate ca va este, dar inca nu ati inteles acest lucru… – Autorul

Între timp şi veşnicie,
Viaţa Părintelui Arsenie Papacioc


Oare care este acest pas ? Pentru fiecare dintre noi, poate fi altul. Pentru Părintele Arsenie Papacioc acest pas, între timp şi veşnicie credem, să fi fost, vremea petrecerii părintelui în temniţele comuniste sau în a „doua mănăstire”, cum prea bine mărturisea însusi părintele. Acestă carte pune în lumină aspecte inedite din viaţa Părintelui, din arhivele CNSAS, mai ales în ceea ce priveşte petrecerea părintelui în închisoare, de care, sfinţia sa, din smerenie şi poate şi alte motive, rar amintea. Nu veţi afla o poveste citind această carte ci vă veţi afla cu adevărat „Între timp şi veşnicie”, deoarece petrecerea acestui mare mşrturisitor al temniţelor comuniste, a vieţii sale de sfinţenie, ne face să înţelegem că şi noi, înca din acestă vreme pământească, putem petrece în veşnicie. Pilda vieţii Părintelui, ori de cate ori vom răsfoi această carte, va ramane pururi vie, lucrătoare şi ziditoare spre VEŞNICIE!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comenteaza acest articol:

  • Vizitati-ne si pe facebook
  • Tur Virtual Biserica Sfantul Iosif Marturisitorul
  • Categorii

  • Disponibilă la "Casa Cărții"


  • Articole recente

  • Arhive