contact
BISERICA SI ASOCIATIA FILANTROPICA SF. IOSIF MARTURISITORUL
twitter
rss feed
blog entries
log in

18 sept.

Risipitorii.
Meditatii la Evangheliile Duminicilor de peste an

Risipitorii. Meditatii la Evangheliile Duminicilor de peste an - libraria Delfin
Ceea ce veti citi sunt ganduri de amvon asezate in coloana ziarului Tribuna din Sibiu timp de un an liturgic. De la Duminica Fiului Risipitor din 2020. Am spus an liturgic, nu an calendaristic. Adica un an ingaduit de ritmul respiratiei bisericesti a vietilor noastre.
Parintele Constantin Necula

Ortodoxia și creștinismul apusean.
Toate drumurile duc la Ortodoxie

Ortodoxia și creștinismul apusean
Apusul ne înfăţişează o lume cu totul deosebită. El trăieşte cu principii deosebite, cu idei deosebite. Cu toată influenţa mare pe care el o exercită asupra vieţii noastre intelectuale, din punct de vedere religios-moral ni-i aşa de puţin cunoscut, încât nu ştim încă bine cum trebuie să ne raportăm către multe din fenomenele vieţii lui. (…)

Talcuire la Tatal nostru – Sfantul Nicolae Velimirovici

Talcuire la Tatal nostru - Sfantul Nicolae Velimirovici
Hristos-Omul a fost Cel dintâi care L-a numit pe Dumnezeu – Tată. Şi învăţându-ne această rugă-ciune, ne-a înmuiat sufletele şi ne-a umplut de nădejdea celei mai frumoase întâlniri de iubire. Peste veacuri, Sfântul Nicolae tâlcuieşte, verset cu verset, în Duhul lui Hristos, începutul unei iubiri ce pogoară peste noi din sânul Sfintei Tre-imi, cu fiecare rugăciune. Astfel de cuvinte, pli-ne de duh, i-au adus Sfântului Nicolae Velimiro-vici numele „Noul Gură-de-Aur.”
Daniel Mazilu

Leacuri si retete manastiresti Nr.34

Leacuri si retete manastiresti Nr.34 - Libris

Despre divort


Pregatirea acestei carti a durat multi ani de zile, pentru ca, netrecand prin experenta divortului, mi-a fost si imi este greu sa inteleg pe deplin acest subiect. (Este ca si cum un mirean ar vorbi despre monahism sau un calugar despre intemeierea unei familii, fara sa aiba o experienta directa.)

Pe masura ce scriam, constatam ca problema este mult mai ampla decat mi-am imaginat. Nu ma asteptam ca atat de multe familii sa se confrunte cu tensiuni care pot degenera in divort.
Daca veti deschide aceasta carte si va veti uita la cuprinsul ei, cred ca veti gasi articole care va intereseaza. Pentru ca acest volum a fost scris si rescris si umbunatatit tocmai in urma feed-back-ului primit de-a lungul unor ani intregi de la cititorii diferitelor variante ale manuscrisului electronic…
Danian Vasile

Viata si petrecerea nevoitoarei Anastasia
din Sfanta Manastire, Maica Ingerilor

Viata si petrecerea nevoitoarei Anastasia din Sfanta Manastire, Maica Ingerilor - Libraria Delfin
Lucrarea de fata surprinde intr-un mod aparte parcursul istoric al Sfintei Anastasia si evidentiaza intr-o maniera unica viata sfanta si duhovniceasca a sfintei, care prin practica ei ascetica exemplara a usurat si a condus pe drumul mantuirii multe suflete chinuite.

Rugăciuni către Sfinții Români
Acatistul Sfinților Romani

Rugăciuni către Sfinții Români Acatistul Sfinților Romani

Descoperă Domnului calea ta Rugăciunea înainte de rugăciune

Descoperă Domnului calea ta Rugăciunea înainte de rugăciune

Sfântul Cuvios Nichifor cel Lepros
Viața, minuni, acatist,
paraclis, rugaciuni

Sfântul Cuvios Nichifor cel Lepros Viața, minuni, acatist, paraclis, rugaciuni

Invataturi duhovnicesti
culese din scrierile
Parintelui Ilarion Argatu

Invataturi duhovnicesti culese din scrierile Parintelui Ilarion Argatu - Libris
Volumul de fata este o culegere de citate-text cu Invataturile P. Cuv. Arhimandrit liarion Argatu, culese din scrierile cuviosiei sale, ce au fost publicate prin editura Mila Crestina, editura consacrata operelor sale, sub ingrijirea P.C.Pr. loan V Argatu, structurate pe 421 teme (cuvinte tematice) si 2.601 capete.

Scrierile Parintelui ilarion Argatu, din care s-a facut culegerea invataturilor duhovnicesti sunt patru: 500 Raspunsuri duhovni-cesti, la intrebarile credinciosilor, ale Parintelui Ilarion Argatu editia a 3-a, 2010; Pe treptele suirii catre cer, editia a 3-a, 2011; Pilde si intamplari adevarate 2011; Aratari sau vedenii, 2009. Urmeaza ca acest voium sa fie completat, intr-o editie noua, cu invataturi duhovnicesti si din alte scrieri ale parintelui, care se afla in manuscrise si urmeaza sa fie publicate.
Prin alcatuirea prezentului volum intitulat Invataturi duhovnicesti, culese din scrierile Parintelui ilarion Argatu, nadajduiesc, ca am facut ceea ce trebuia, pentru a veni in sprijinul credincio-silor celor care vor sa cunoasca si sa se foloseasca de invataturile parintelui, cat si a celor ce sunt preocupati de studierea scrierilor Sfintilor Parinti si a marilor parinti-duhovnici contemporani.

Iisus Hristos, iubirea tradata

Iisus Hristos, iubirea tradata - Carturaresti
Cartea „Iisus Hristos, iubirea trădată” este scrisă de un teolog universitar, specialist în telogie dogmatică. De aceea, ea este bine întemeiată şi argumentată teologic. Dar ea nu se adresează numai teologilor sau intelectualilor specializaţi ci tuturor intelectualilor, în sensul cel mai larg.
Cititorul va putea observa că, în acest înţeles cartea este scrisă in limbaj simplu, limpede şi accesibil pentru toată lumea.

Sfinții nebuni întru Hristos
O perspectivă istorică

Sfinții nebuni întru Hristos - O perspectivă istorica - eMAG
Nebunia întru Hristos ar trebui să fie o formă anonimă de sfințenie, care este dezvăluită numai după moartea dreptului. Totuși, acest construct convențional a fost în mod inevitabil subminat odată ce nebunia întru Hristos s-a transformat într-o instituție socială. Dacă cineva începe să bănuiască, câtă vreme nebunul întru Hristos este încă în viață, că ar putea exista un anumit sens în nebunia lui, atunci, în teorie, el ar trebui să-și piardă sfințenia. Pentru a evita acest rezultat, de-a lungul secolelor, comportamentul extravagant al nebunului întru Hristos devine din ce în ce mai puțin agresiv și din ce în ce mai profetic: nerușinarea sa nu mai este o dovadă suficientă că el aduce beneficii spirituale societății; are nevoie de altceva.

Frumusetea duhovniceasca

Frumusetea duhovniceasca - eMAG
Conceptul de frumusete duhovniceasca izvoraste atat din scrierile unor mari filosofi ai Antichitatii(Platon, Aristotel), dar, mai ales, din Sfanta Scriptura si din scrierile Sfintilor Parinti ai Bisericii Rasaritene. Lucrarile cuprinse in Filocalia nu sunt altceva decat o ilustrare a conceptului iubirii de frumusete duhovniceasca.
Toata osteneala si nevointele vietii noastre duhovnicesti sa le indreptam pururea catre dobandirea acestei frumuseti launtrice, cea care ne face sa fim bineplacuti lui Dumnezeu si care sa ne fie zestrea noastra pentru viata vesnica!
Pr. Dr. Marin Comanescu

Filosofia lui Dostoievski despre om

Filosofia lui Dostoievski despre om - eMAG
Aceasta carte se adreseaza tuturor celor interesati de filosofia existentialista – si, mai ales, de cea a lui Feodor Dostoievski – din cadrul gandirii crestin-ortodoxe, asa cum este ea ilustrata in lucrarile marelui prozator rus si, in general, tuturor persoanelor preocupate de starea omului si de problemele omenirii, eterne si vitale.
Constantine Cavarnos

Nebuni pentru Krishna
si nebuni pentru Hristos

Nebuni pentru Krishna și nebuni pentru Hristos - Libraria Delfin
Cartea de fata reprezinta o varianta usor modificata a tezei de doctorat in teologie (istoria religiilor) intitulata „Devotiune si iubire in hinduism si crestinism”, sustinuta in februarie 2011, sub indrumarea prof. dr. Remus Rus. Lucrarea isi propune o privire comparativa asupra biografiilor a doi „sfinti nebuni”, socotite mai mult sau mai putin „pilduitoare” pentru universurile religioase in care ele se desfasoara, chiar daca ele nu pot fi considerate comportamente fondatoare. Dimpotriva, ele par sa nu treaca de statura unor sinteze ale manifestarilor religioase extreme ce fusesera atestate cu mult inainte. Este vorba despre doi asceti atipici, unul provenind din rasaritul ortodox sirian (Sf. Simeon din Emesa), celalalt din hinduismul bengalez (Caitanya Mahāprabhu), exemplari prin fervoarea mistica si manifestarea zgomotoasa, pe alocuri violenta, penduland intre abject, ridicol, hilar si sublimul iubirii totale fata de divinitate si semeni – o iubire insotita de abandonarea oricarei demnitati umane incadrabile asteptarilor.

Batranul carturar si tanarul mitropolit:
Bartolomeu Valeriu Anania – Arhim.

Batranul carturar si tanarul mitropolit Bartolomeu Valeriu Anania - Libraria Delfin
Aceste proiect editorial demonstrează fără echivoc aportul indiscutabil pe care Bartolomeu Valeriu Anania l-a avut în parcursul istoric recent al României, consecințele implicării sale directe în momente cu puternice reverberații în timp, calitatea de a fi fost omul (ne)potrivit la locul (ne)potrivit, de a se fi „lăsat purtat așa, poate de însăși varga Domnului” , dar și puterea de a se fi făcut el însuși instrumentul prin care Dumnezeu a lucrat în lume. Așa cum va rezulta din paginile următoare, trei sunt ipostazele personalității sale complexe, fiecare subsumabilă unui nume cu care istoria veacului l-a reținut: Arhiepiscopul și Mitropolitul Bartolomeu, Valeriu Anania și Părintele Anania.
Arhim. Dumitru Cobzaru, Exarhul Mânăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului

Cuviosul Iosif Isihastul in cautarea rugaciunii inimii

Cuviosul Iosif Isihastul in cautarea rugaciunii inimii - Libraria Delfin
Tanarul Francisc, viitorul Gheron Iosif Isihastul, aproape ca-si realizase visul sau de a deveni un negustor bogat. Insa, toate s-au schimbat, cand intr-o seara a vazut in vis un Imparat nepamantesc Care il chema sa-I slujeasca. Era Hristos! Le-a lasat pe toate si a fugit in Sfantul Munte, unde s-a facut monah. Acolo a trait intamplari ceresti: s-a impartasit din mana Ingerului, a fost mangaiat de Maica Domnului si chiar Hristos Insusi i-a mangaiat fata! In aceasta carte vei afla despre nevointele lui si despre lupta prin care a reusit sa pastreze vie marea lui dragoste pentru Hristos.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comenteaza acest articol:

  • InPuff - Masti de protectie
    Back to School - Reducere 50% - Noriel

  • Vizitati-ne si pe facebook
  • Tur Virtual Biserica Sfantul Iosif Marturisitorul
  • Categorii

  • Disponibilă la "Casa Cărții"


  • Articole recente

  • Arhive