contact
BISERICA SI ASOCIATIA FILANTROPICA SF. IOSIF MARTURISITORUL
twitter
rss feed
blog entries
log in

18 apr.

A demonstra existenta unei cauze prime a vietii, imateriale, unice si infinit intelepte – iata limita sublima la care ajunge fiziologia. Aceasta cauza prima este Dumenzeu. Omul de stiita nu se poate deci multumi sa zica: Credo in Deum [Cred in Dumenzeu]. El trebuie sa afirme: Scio Deum esse [Stiu ca Dumnezeu exista].

Editia intai a acestei carti a aparut la inceputul anului 2002 si a marcat incheierea „”Anului Paulescu” (2001), cand s-au implinit 70 de ani de la moareta doctorului Nicolae C. Paulescu (1869-1931) si 80 de ani de la descoperirea de catre el a insulinei (brevetata de Ministerul Industriei si Comertului la 10 aprilie 1922, sub denumirea de „pancreina”), propunandu-si o introducere lamuritoare si lesne accesibila in gandirea filosofico-stiintica a marelui savant, dar si in complexa sa biografie.
A doua editie, revizuita si adaugita, a marcat, in 2009, implinirea a 140 de ani de la nasterea adevaratului descoperitor al insulinei, iar acasta a treia editie marcheaza aniversarea a 150 de ani de la nasterea sa.
Volumul reprezinta o premiera, prin faptul ca aduna la un loc atat scrieri despre N.C. Paulescu, cat si scrieri de N.C. Paulescu, cititorul de astazi avand astfel la indemana acele texte care acopera integral conceptia filosofico-stiintifica a autorului, precum si toate indicatiile necesare unei adanciri a studiului operei paulesciene, in masura in care se va simti tentat sa o intreprinda.
Razvan Codrescu

Retete istorice cu carne de miel


Retete istorice cu carne de miel – o colectie valoroasa de retete vechi cu carne de miel.
70 de retete autentice din perioada 1908 – 1971 redate exact asa cum au fost publicate la vremea respectiva.
Retetele strabunilor pentru bors si ciorba de miel, drob, stufat, mancare de miel cu legume, mancare de miel cu sos, preparate cu tocatura de miel si fripturi.
Sa incepem o calatorie in timp emotionanta si plina de dragoste!
Garantat gusturi autentice si clipe care vor deveni de neuitat.
Norica Birzotescu

Cuvinte catre cei care vor sa se mantuiasca


Sufletul tuturor indeletnicirilor in Domnul este luarea‑aminte. Fara luare‑aminte toate aceste indelet­ni­ciri sunt sterpe, moarte. Cel ce voieste sa se mantuiasca trebuie sa‑si randuiasca viata in asa fel ca sa poata pastra luarea‑aminte la sine nu numai in insingurare, ci chiar si in imprastierea in care imprejurarile il trag uneori impotriva vointei sale. Frica de Dumnezeu sa traga in cum­pana inimii mai greu decat toate cele­lal­te simtiri: atunci va fi usor sa pas­trezi luarea‑aminte la sine atat in li­nis­tea chiliei, cat si in mijlocul zarvei care te impresoara din toate partile. Vin, mai cumplite decat valurile potopului care a inghitit candva intreaga lume pierzand tot neamul omenesc, vin valurile minciunii si intunericului, inconjoara lumea din toate partile gata sa o inghita, starpesc credinta in Hristos, surpa imparatia Lui pe pamant, inabusa invatatura Lui, vatama obiceiurile, tampesc si nimicesc constiinta, intinzand domnia atotraului stapanitor al acestei lumi. Unde este acea fericita arca asemenea cu arca dreptului Noe, unde sa putem scapa de valurile ce navalesc din toate partile, unde sa putem afla mantuire neindoielnica? Arca aceasta e Sfanta Biserica, ce pluteste peste valurile potopului duhovnicesc si in noaptea intunecoasa, inviforata, cumplita, este calauzita cu seninatate si tarie in calea sa de catre luminatorii ceresti: scrierile sfintilor bineplacuti ai lui Dumnezeu. Stralucirea acestor luminatori ceresti nu poate s‐o ascunda nici o negura, nici un nor. Arca va ajunge la limanul vesniciei fericite, aducandu‐i cu bine acolo pe toti cei ce i‐au incredintat mantuirea lor.
Sf. Ignatie Briancianinov

Marii iniţiaţi ai Indiei şi părintele Paisie


„Cu toate evenimentele minunate pe care le traversasem alaturi de parintele Paisie, ma indoiam de el. Era posibil sa vada lucrurile intr-o maniera strict personala, iar realitatea sa-l depaseasca. Nu excludeam posibilitatea ca el sa detina numai o parte a adevarului, si sa existe si alte parti de adevar in alte sisteme de gandire si in alte religii. Poate ca ma lasam influentat prea mult de puternica sa personalitate, de mediul Sfantului Munte in general. Am hotarat, asadar, sa ofer sanse egale si yoghinilor hindusi. Ii cunoscusem, desigur, inainte de a-l intalni pe parintele Paisie, dar nu mersesem niciodata in India, in <> religiei lor. Am decis, prin urmare, sa plec si sa traiesc impreuna cu ei , sa ma amestec printre ei, sa-mi deschid sufletul dinaintea lor, asa cum facusem si in cazul monahilor ortodocsi. Am trait luni de zile in diverse ashramuri,impreuna cu swami si gurusi. Faceam totul impreuna cu ei:ma sculam dimineata, mancam, munceam, discutam, aplicam exercitii yoga. Pentru a cunoaste un lucru trebuie sa-l traiesti, nu sa-l analizezi pur teoretic. In consecinta, ma hotarasem sa-mi impun o deschidere totala fata de India si tot ceea ce insemna ea. Oscilam asadar intre doua influente spirituale foarte puternice. Cea mai mica inclinare a intentiei mele avea o rezonanta imediata asupra efortului meu spiritual. Eram angrenat intr-o lupta plenara, care angaja intreaga mea fiinta. Pericolele de rigoare imi amenintau nu doar modul de viata, ci si intreaga existenta. Am fost ajutat, sau mai degraba salvat, prin interventiile lui Dumnezeu.”

Leacuri manastiresti – Vol. 2


Cartea Leacurilor manastiresti le este de folos atat oamenilor sanatosi, dar mai ales celor bolnavi, pentru ca acestia fac cunostinta cu o terapie neagresiva, despre care in cabinetele medicale de obicei nu li se vorbeste. Aceasta prezinta sistematizat principalele plante medicinale utilizate in tratamentul afectiunilor respiratorii, cardio-respiratorii, digestive, hormonale, afectiuni ale aparatului locomotor, ale sistemului nervos, in afectiuni dermatologice, in boli metabolice si oncologice, in afectiuni oftalmologice sau din sfera ORL. Paleta terapeutica a cartii este intregita cu remedii antioxidante, detoxofiante, remedii naturiste pentru cresterea imunitatii si tinerea sub control a bolilor diabetice.

Frumusețea sfinților


Frumusetea sfintilor. O istorie a literaturii romane ce nu se invata la scoala
Pierdem o buna parte din respectul de sine din momentul in care crestem intr-o familie in care parintii nu ne spun care este identitatea noastra culturala, dar si din momentul in care, trecand prin anii de scoala, profesorii nu ne spun in ce consta frumusetea literaturii noastre. Cu acest handicap identitar suntem abandonati unei societati in care literatura indeplineste tot mai mult rolul de instrument ideologic. Cine suntem cu adevarat?
Am decis sa scriu o carte despre frumusetea Sfintilor carturari, fiindca literatura exista doar in virtutea acestei frumuseti. Este o frumusete care ne face liberi, care ne indruma spre Cel ce este izvorul a tot ceea ce e frumos in lumea noastra. Cunoscand aceasta frumusete, ne putem delimita de toate acele frumuseti inrobitoare, egoiste, patimase, nemantuitoare. In operele Sfintilor carturari intalnim acel model al frumusetii echivalent identitatii noastre culturale.
Sergiu Ciocarlan

Rasplata – Leon Magdan


In viata oricarui crestin, ascultarea este esentiala. Aceasta intotdeauna aduce roade neasteptate…

Luptă,rabdă şi vei trăi – Pr. Ionut Butoiu


Cazul parintelui Ionut Butoiu a fost facut cunoscut in presa vremii, insa putini l-au luat in seama. A vorbi despre credinta capabila de a muta muntii si despre puterea dumnezeiasca tamaduitoare acolo unde medicina se declara neputincioasa, nu a reprezentat in ultimii ani un subiect demn de a fi expus publicului larg.
Marturia tanarului preot reprezina o lectie exemplara si un sprijin real pentru toti cere trec sau vor trece prin astfel de cumpene ale vietii.

Pâinea vameşului


Povestea vameşului Petru, om zgârcit, iubitor de avuţie, care descoperă, într-un fel cu totul surprinzător, cât poate să atârne, în balanţa lui Dumnezeu, o faptă bună, chiar dacă a fost făcută învoluntar.

Vindecarea prin iubire si iertare


Ne aflam pe Pamant pentru a evolua, adica pentru a ne ajuta sufletul sa se purifice si sa creasca. Iar a creste inseamna A TE IUBI si A-I IUBI PE CEILALTI.

Pamantul este o mare scoala de iubire. A fi viu este un privilegiu, de aceea trebuie sa folosim fiecare moment din viata noastra pentru A IUBI tot mai mult.
Tot ceea ce avem de facut sunt ACTE DE IUBIRE, adica sa-L vedem pe Dumnezeu peste tot, in noi si in jurul nostru.
Cu cat ne exprimam mai mult Dumnezeul Interior, iubindu-ne si iubindu-i pe ceilalti, cu atat va straluci mai mult Soarele nostru interior, si va lumina in jurul nostru.

Apa, miracolul vietii


Apa este MAMA VIETII si in acelasi timp suportul vietii, gratie caracteristicilor sale unice.

Apa este PUNTEA intre CER si PAMANT, la fel cum Omul este PUNTE intre CER si PAMANT (nu intamplator OMUL este 70% apa si PAMANTUL are 70% din suprafata apa).
Apa are nevoie sa fie curatita, dar si respectata.
Apa vrea sa fie LIBERA. Ca si OMUL!
Apa este VIE! Sa nu uitam sa-i transmitem IUBIRE si RECUNOSTINTA in fiecare moment al vietii noastre agitate.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comenteaza acest articol:

  • Vizitati-ne si pe facebook
  • Tur Virtual Biserica Sfantul Iosif Marturisitorul
  • Categorii

  • Disponibilă la "Casa Cărții"


  • Articole recente

  • Arhive