contact
BISERICA SI ASOCIATIA FILANTROPICA SF. IOSIF MARTURISITORUL
twitter
rss feed
blog entries
log in

1 iun.

Problemele iubirii
Relatiile de dinaintea casatoriei


In acest prim volum din seria Problemele iubirii, care cuprinde trei titluri, psihologul Dmitri Semenik vorbeste despre importanta relatiilor de dinaintea casatoriei si problemele care pot aparea atunci cand aceste relatii sunt disfunctionale.
Aceasta carte este un manual didactic intuitiv, deoarece contine, pe langa discutiile interesante si accesibile cu specialistii, numeroase exemple. Exemplele sunt cea mai expresiva, interesanta si accesibila parte a teoriei. Afland despre dificultatile in relatiile de iubire pe care le au alti oameni, lamurind cauzele acestor dificultati, analizand caile de iesire, vei putea evita multe greseli. Ajungand intr­o situatie dificila, vei gasi mult mai repede solutia, amintindu­-ti de situatiile similare prin care au trecut altii.
Altfel, spus, cartea este un ghid practic foarte util pentru celor care doresc sa aiba o relatie armonioasa inainte…

Povesti din gradina ingerilor


Cuprins:

– Grădina bunicului
– De ce plânge îngerașul
– Morcovel și Morcoveaţă
– Ziua de Paști
– O discuţie cu folos
– Îngerul păzitor
– Maximka
– În satul lui Șugubeaţă

Chilia „Intrarea Maicii Domnului in Biserica”
din Schitul Lacu,
Sfantul Munte Athos


Istoria unui locas inchinat lui Dumnezeu incepe inainte ca el sa existe fizic. Incepe cu istoria oamenilor care l-au ridicat. Iar acestia, la randul lor, ii poarta in adancul fiintei lor pe toti cei care i-au format si i-au pregatit pentru astfel de lucrari sfinte.
Si in Cazul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului in Biserica”, din Schitul Lacu, acest fapt se adevereste pe deplin. Asezamantul, refacut din temelie prin osteneala Parintelui Pimen Vlad si a obstii sale, este lucrarea lui Dumnezeu si a Sfintei Sale Maici, prin sprijinul direct al multor credinciosi binefacatori.

Ortodoxie si schisma


Tectonica geoecleziala este in plina framantare. Placile statelor se ciocnesc de cele ale aliantelor, sub ele fierbe magma intereselor oculte, iar Bisericile joaca tontoroiul prin cenusa imperiilor. Bisericile ortodoxe autocefale (sau nu) se videaza periodic de statele care le garanteaza canonicitatea teritoriului, spre a se reaseza pe alte granite, in alte realitati etnice, geografice, geopolitice. Framantarie lumii sunt resimtite de Bisericile noastre nationale la modul concret, dureros uneori. Modelul bizantin al Imparatiilor lumesti si ceresti, care s-ar armoniza in simbolistica vulturului bicefal, pare a fi  cumva desuet.

Prefacerile si framantarile din Ortodoxia ultimilor ani au fost atent urmarite, inca de la inceputurile lor, de catre autorul cartii de fata, care abordeaza toate aceste subiecte fierbinti in mare parte necunoscute publicului din Romania, sau cel mai adesea expuse gresit sau tendentios opiniei publice de la noi. Fiecare cititor pe masura ce avanseaza in lectura acestei radiografii cronologice intelege mizele, actorii dar si sufleurii din spatele scenei…
Razvan Bucuroiu
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comenteaza acest articol:

  • Vizitati-ne si pe facebook
  • Tur Virtual Biserica Sfantul Iosif Marturisitorul
  • Categorii

  • Disponibilă la "Casa Cărții"


  • Articole recente

  • Arhive